The Village

 

 

 

Werd gisteren nog het Vesaliusproject aan de Tiensestraat plechtig geopend, dan is het vandaag de beurt aan The Village.

The Village

Vastgoedproject

Het vastgoedproject omvat zeven bouwvolumes die werden ingevuld met studentenkamers en kantoren, gelegen rond een groene ruimte van bijna zesduizend vierkante meter. Vorig jaar knipte Burgemeester Tobback rond deze tijd het lintje naar aanleiding van de ingebruikname van de eerste gebouwen. Vandaag werd dan de totaliteit van het project plechtig ingehuldigd. 

The Village

Ontwerp

Voor het ontwerp van The Village ging ION scheep met het vermaarde architectenbureau Jaspers-Eyers, dat met zijn studio aan de Tervuursevest sterk verankerd is in Leuven. Dat het ontwerp aanslaat, mag blijken uit het feit dat alle units reeds werden verkocht. Jaspers-Eyers tekende ook het Vesaliuscomplex dat gisteren werd geopend. Met zijn bioscoopzalen en retailfunctie zorgt Vesalius er samen met The Village voor dat het studentenleven in de Leuvense Mussenwijk weer nieuw leven wordt ingeblazen en dat het aanbod aan kwalitatieve studentenhuisvesting op peil blijft. 

 

The Village

Modern

Met The Village geeft projectontwikkelaar ION een nieuwe bestemming aan de oude Davidsfonds- en Studio cinema-site tussen Blijde Inkomststraat en Burgemeestersstraat. De hoofdzetel van het Davidsfonds blijft op de site gevestigd, zij het in nagelnieuwe kantoren (1.100 m2) met ingang aan het Quinten Metsysplein in plaats van aan de Blijde-Inkomststraat. Daarnaast is The Village vooral een moderne studentenresidentie met maar liefst 246 studentenkamers, een zee aan groene ruimte (5.790 m2 tuin) en tal van ontspanningsmogelijkheden, waaronder een polyvalente zaal met tafelvoetbalspel, poolbiljart en aparte tv-ruimte. Ondergronds werden 74 parkings en een fietsenstalling voor 298 tweewielers voorzien. De tuin, voorzien van banken en weerbestendige fitnesstoestellen, is overdag ook toegankelijk voor buurtbewoners, waardoor de residentie intrinsiek deel uitmaakt van het sociale weefsel en een natuurlijke interactie ontstaat tussen studenten en buurtbewoners.  

The Village

Info The Village

8.018 m2 terreinoppervlakte waarvan 5.790 m2 tuin 

7 bouwvolumes 

246 studentenkamers 

74 parkeerplaatsen voor wagens 

298 parkeerplaatsen voor fietsen 

100 m2 kantoor 

225 m2 nuttig bebouwde oppervlakte bovengronds 

785 m2 nuttig bebouwde oppervlakte ondergronds

Deel met anderen