Vives Kortrijk

 

 


Beatriz Ibáñez ruilt de Spaanse universiteit van Castellón dit academiejaar in voor VIVES Student in Kortrijk. Ze toont ons haar 3 favoriete plekken in haar nieuwe thuisstad. “Toen ik op Erasmus mocht, was mijn eerste keuze Engeland, maar nu ben ik zo blij dat het België is geworden”, zegt ze enthousiast 

Vrijheid

Op de eerste en tweede verdieping van VIVES Student wonen uitsluitend internationale studenten die één jaar in Kortrijk verblijven. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer en badkamer, op elke verdieping is er een keuken en op verdieping -1 is er een gemeenschappelijke ruimte. “Altijd feest op -1”, zegt Beatriz. “In dit gebouw wonen ongeveer 30 andere Spaanse studenten, maar ook Franse, Italiaanse, Duitse … De sfeer is hier super, er is altijd leven in het studentenhuis en we gaan vaak samen uit.” 

Thuis studeert Beatriz economie aan de universiteit van Castellón en woont ze bij haar ouders in Villarreal, een kleinere stad aan de rand van het centrum. “Castellón is ook een leuke studentenstad met veel bars en restaurants, maar daar kan ik niet veel uitgaan, omdat ik altijd het openbaar vervoer naar huis moet nemen”, zegt Beatriz. “Daarom heb ik in Kortrijk de tijd van mijn leven: ik heb alle vrijheid en kan overal met de fiets naartoe.” 

Vives Kortrijk

Genieten aan de waterkant

De eerste plaats waar Beatriz ons mee naartoe neemt is de Ijzerkaai. “In het centrum van Castellón is er geen water, daarom vind ik Buda Beach aan de Ijzerkaai een heel bijzondere plaats. Ik ben deze plaats op het spoor gekomen dankzij Instagram. Via de app kan je zien wat mensen in Kortrijk aan het doen zijn, en toen ik foto’s van Buda Beach zag, wou ik die plaats meteen ontdekken. Ik ben hier in het begin van september aangekomen, dus hebben we nog verschillende keren kunnen genieten van een drankje op het zonnige terras van Bar Amorse. Als het mooi weer is, is de sfeer bij het water fantastisch!” 

Vives

Een toevallige ontdekking

“Mijn ouders kwamen enkele weken geleden op bezoek in Kortrijk, dus ging ik samen met een vriendin op zoek naar restaurants waar ik met hen zou kunnen eten. Toen kwamen we toevallig op ‘t Plein uit. Het was een zonnige dag en het park zat vol mensen die van het mooie weer aan het genieten waren: een leuke verrassing midden in de stad! Sindsdien kom ik hier regelmatig terug om te lunchen met de andere studenten van VIVES.” 

Meteen welkom

Toen ik hier aankwam, kende ik nog niemand. Er was alleen een Whatsapp-groep voor Spaanse studenten in Kortrijk. Mijn trein kwam om 1 uur ‘s nachts aan, en enkele Spaanse jongens hadden via Whatsapp voorgesteld om me op te halen. Daarna hebben ze me naar het studentenhuis gebracht en zijn we allemaal samen uit gegaan. Ik voelde me meteen welkom! Bar Vesper is een van mijn favoriete bars in de stad. Je kan er lunchen, koffiedrinken met een pannenkoek, of heerlijke Belgische bieren degusteren. 

Oorspronkelijk wou ik het liefst naar Engeland op Erasmus, maar toen ze mij op de universiteit België voorstelden, was ik eigenlijk meteen overtuigd. Ik had er direct een goed gevoel bij. Ik had nog nooit van Kortrijk gehoord, maar nu ben ik zo blij dat ik hiervoor heb gekozen”, besluit Beatriz. 

www.vives.be 

Deel met anderen