De Flint

Kwalitatief nieuwbouwproject op maat van studenten en investeerders

Vandaag werd de nieuwe studentenresidentie De Flint officieel geopend door Burgemeester Tobback en Schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies. Het gebouw omvat 205 studentenkamers en -studio’s en 66 ondergrondse parkeerplaatsen en is centraal gelegen, op wandelafstand van de meeste universiteitsgebouwen en het sociale zenuwcentrum van de stad.

Het grootschalige studentenproject werd gerealiseerd door projectontwikkelaars Immobel (de grootste beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar van België) en ION (bekend om de hoogstaande architecturale kwaliteit van haar projecten) en dit binnen de vooropgestelde timing, perfect samenvallend met de start van een nieuw academiejaar.

Het complex is gelegen op de hoek van de Andreas Vesaliusstraat en Frederik Lintsstraat, aan dewelke het ook zijn naam ontleent. De Flint omvat 205 studentenwoningen (studio’s en kamers), een polyvalente ruimte (met tv-hoek, pooltafels, tafelvoetbal en lounge met geïntegreerd reuzenscherm en projector), indoor fitness, studiezaal, 66 ondergrondse parkings en een groene buitenruimte met o.a. een pétanquebaan, zitbanken, picknicktafels, een outdoor fitness en een volleyballplein. Dat het kwalitatieve ontwerp van Comodo Architecten en de superieure afwerking aanslaan, bewijst het feit dat alle units werden verkocht nog voor het gebouw in gebruik werd genomen. Bovendien ligt het project ook bij gebruikers erg goed in de markt, want alle eenheden vonden inmiddels een bewoner.

De totale oppervlakte van het project beslaat zo’n 10.000 vierkante meter, voor een investeringswaarde van om en bij de 25 miljoen euro. De bouw werd gestart in maart 2015 en opgeleverd in augustus 2016.

www.flint-leuven.be

Deel met anderen