Suikerpark Veurne

 

 

 

Op de foto zie je van links naar rechts: schepenen Nathalie Delva, Pascal Sticker, Celine Mouton, burgemeester Peter Roose, Matthieu Pacco van site-ontwikkelaar ION en schepen Jan Verfaillie. 

Fietsgebruik promoten

De donkere maanden komen er aan en dus ben je als zwakke weggebruiker dan maar beter goed zichtbaar. Stad Veurne, ION, ontwikkelaar van het Suikerpark, en de West-Vlaamse Intercommunale sturen de leerlingen van de lagere scholen veilig de weg op met opvallende fluohesjes.   

Fluohesjes maken je beter zichtbaar in het verkeer en de andere weggebruikers zien je veel sneller als je fluokledij of -accessoires draagt. Overdag vallen fluokleuren meer op dan andere kleuren. In het blauwe licht van het schemerdonker vallen fluohesjes extra goed op en in het donker zorgen de reflecterende gedeeltes ervoor dat je al zichtbaar bent vanop 150 meter als er licht op weerkaatst. De leerlingen van de lagere scholen van Veurne hebben elk een fluohesje gekregen.

Dat hesje is een idee van ION, de site-ontwikkelaar van het Suikerpark. Matthieu Pacco is Senior Project Developer bij ION: “Dit idee is het resultaat van een brainstormsessie van enkele ION-medewerkers. Met het Suikerpark willen we een duurzame wijk realiseren waar het goed vertoeven is, waar je kan wonen in het groen op een steenworp van het historisch centrum en waar er veel te beleven valt. Om een zo kwalitatief mogelijke site te realiseren, hebben we getracht het fietsgebruik maximaal te promoten. Zo zullen de nodige publieke en private fietsenstallingen voorzien worden. Ook zullen enkele deelfietsen aanwezig zijn op de site en je zal eveneens je elektrische fiets kunnen opladen. Op die manier willen we het fietsgebruik gaan stimuleren in het Suikerpark. Uiteraard willen we dat het fietsgebruik op een veilige manier kan gebeuren. Vandaar de actie met de fluohesjes. Het fietsgebruik wordt gepromoot en mensen leren het Suikerpark kennen.” 

Suikerpark Veurne

 


Het ontwerp van het fluohesje is het resultaat van een tekenwedstrijd die is georganiseerd in alle basisscholen in Veurne. Brent Couvreur van Het Talent in Houtem won die wedstrijd en zijn tekening staat nu op alle hesjes gedrukt. 

ION staat in voor de uitwerking, de productie en de kost van deze actie. Er zijn meer dan 1.000 hesjes verdeeld over alle basisscholen van Veurne. 

Deel met anderen