new directors

 
Niet twee maar drie new directors versterken ION: Florence bij hr, Geert in het marketingteam en Virginie bij finance. Zo’n zes maand geleden maakten ze de overstap. Puur toeval? Toch niet helemaal... Samen werpen ze een frisse blik op hun toekomst hier in Waregem. Vlnr: Florence, Virginie en Geert.

directors ION

Welkom Florence, Virginie en Geert! Hoe verliepen jullie eerste dagen bij ION?

Florence: “De eerste dagen bij ION waren boeiend en overweldigend. Ik maakte kennis met een flitsende bedrijfscultuur waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Gelukkig kreeg ik voldoende tijd om zowel formeel als informeel kennis te maken met het team, collega’s, leveranciers en interne processen. De opstart als hr-manager was heel boeiend omdat het mij de nodige inzichten verschafte in de diverse hr-processen. Dit was nuttig bij het uitstippelen van lange en korte termijn actiepunten

Geert: “Ik genoot bij het marketingteam van een warm welkom. We gingen van zes naar zeven en zo werden ‘The Magnificent 7’ geboren . Wat mij vooral opviel was de goede organisatie. Dit had ik zelden meegemaakt in mijn carrière. Je krijgt de nodige informatie zonder erin te verdrinken en je wordt snel opgenomen in de grote ION familie.

Virginie: “Mijn functie is een nieuwe functie, gecreëerd als buffer tussen de CFO en de direct reports. Dat maakte het wel wat zoeken tijdens mijn eerste dagen, vooral omdat het een uitdaging was om te bepalen wie precies welke taken verder ging opnemen. Het team stelde zich onmiddellijk heel open en flexibel op. Dat is nu net eigen aan ION, die fantastische teamspirit.”

Opvallend dat jullie drie net tijdens de coronapandemie de overstap maakten. Toeval?

Florence: “Bij mij was het Corona verhaal, ik denk zoals bij veel mensen, een trigger om te reflecteren over mijn carrière. Bij mijn vorige werkgever begon de comfortzone toch nét iets te dicht in mijn buurt te komen. Het was tijd om mezelf opnieuw uit te dagen, en dat heb ik gedaan!”

Virginie: “Een managementfunctie opnemen was altijd al mijn ambitie maar Corona heeft dat proces echt wel versneld.”

Geert: “Zonder Covid had ik hier niet gezeten. Na tien jaar Nieuw-Zeeland ben ik tijdens de lockdown teruggekomen naar België om dichter bij mijn familie te zijn. Lang verhaal kort: ik ben hier gebleven. Ik werkte als freelancer maar wilde nog eens een marketingstrategie van A tot Z uitwerken en een sterk merk bouwen.”

Wat waren jullie eerste actiepunten bij ION?

Geert: “Ik wil vooral mijn ervaring doorgeven aan het marketingteam. We zijn een groeiend bedrijf met heel veel jonge talentvolle mensen en je voelt echt wel die honger. Ik zie het dan ook als mijn missie om het team te coachen en mijn kennis door te geven.”

Virginie: “We hechten bij ION veel belang aan interne en externe opleidingen en dan is het ook belangrijk om de medewerkers lang bij ION te houden. Mijn klemtoon ligt dit jaar op het creëren van een duurzaam verhaal.”

Florence: “De project business waarin we werken brengt heel wat stress met zich mee. Ik merkte op dat de initiatieven te veel focusten op het fysieke luik. Er diende aandacht gevestigd te worden op het mentale aspect. Daarom hebben we de voorbije maanden intensief ingezet op learning initiatieven rond stress en veerkracht. Deze initiatieven moeten ertoe leiden dat wellbeing gaandeweg geworteld geraakt in onze organisatie zodat we gelukkige werknemers oogsten. Daarnaast was het telewerk verhaal een hot topic waar we intussen duidelijke afspraken rond gemaakt hebben.

Virginie: “Hier sluit mijn tweede actiepunt, het digitaliseringsproject, ook perfect op aan. Er gebeurt nog te veel werk manueel. Door te digitaliseren vermijden we repetitief werk, kunnen we inhoudelijk beter functioneren en krijgen we een duidelijker zicht op onze data. Fijn is dat we bij deze initiatieven altijd op de steun van onze CEO’s kunnen rekenen.”

Jullie departementen zijn nauw betrokken bij de groei van ION. Hoe gaan jullie hier mee om?

Florence: “Er is enorm veel goesting en drive bij ION. Maak ik denk dat we moeten opletten voor de snelheid. Soms moeten we een stap achteruit zetten en onszelf kritisch in vraag stellen. Waarom doen we wat we doen, wat willen we er concreet mee bereiken. Het hr-team is eveneens verantwoordelijk om de juiste mensen aan boord te houden en te anticiperen op de vooropgestelde groei door een employer of choice te zijn.

Virginie: “Het finance team krijgt elk kwartaal te maken met stipte deadlines. Gezien de rapporteringen elkaar heel snel opvolgen, is het stellen van de juiste prioriteiten heel belangrijk.”

Geert: “Inderdaad! Prioriteiten stellen. Alles is dringend en alles is belangrijk. Ik zeg vaak tegen mijn team: 'in giusto tempo', dat wil zeggen: snel als het moet, traag als het kan. Maar de dynamiek en de energie die zo’n groei teweegbrengt, dat is fantastisch!”

Deel met anderen