ION

 

 


Projectontwikkelaar ION start met de herontwikkeling van een prestigieus kantoorgebouw op een toplocatie in de Europese wijk in Brussel. De snelgroeiende vastgoedgroep heeft daarvoor zopas een partnership afgesloten met de gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) Leasinvest Real Estate.

ION
ION

Prestigieus kantoorgebouw

ION tekende eind vorige week een bindende overeenkomst met het fonds Next Estate Income Fund (“NEIF”), beheerd door BNP Paribas REIM Luxemburg, voor de aankoop van 100% van de aandelen in de vennootschap NEIF Montoyer SPRL, houdster van een erfpacht met een resterende duurtijd van 94 jaar op het kantoorgebouw Montoyer 14, gelegen op de hoek van de Montoyer- en de Nijverheidsstraat te BE-1000 Brussel. Met andere woorden: in het hart van de Europese wijk. ION, die sinds het begin bij deze transactie betrokken is,  zal in samenspraak met Leasinvest het volledige ontwikkelingstraject aansturen voor dit uniek project.

Tot begin volgend jaar zal de huidige huurder, de Verenigde Naties, nog onderdak vinden in het gebouw. Het nieuwe state-of-the-art kantoorgebouw zal zo’n 4.000 m2 kantoren omvatten en wordt een nieuwe referentie in “new way of working”, dat er bovenuit zal springen op het vlak van duurzaamheid, architectuur en beleving.

Het ervaren en gerenomeerd architectenbureau Archi2000 uit Brussel werd gekozen voor het ontwerp.

“We zijn bijzonder verheugd om dit project  in partnership met Leasinvest te kunnen realiseren. Dit is het bewijs van onze ambitie en onze strategie in grootsteden in het algemeen, en in Brussel in het bijzonder”. Karim Zouaoui, Business Development Director ION

 “Dankzij deze transactie versterkt Leasinvest Real Estate haar positie in de Leopoldwijk van Brussel, de topkantoorlocatie in België en zet ze haar Core Development activiteiten verder”. Michel Van Geyte, CEO Leasinvest Real Estate

ION was de voorbije jaren al behoorlijk actief in de rand van Brussel, Anderlecht en Molenbeek, maar op het vlak van kantoren wordt dit het eerste project in de hoofdstad van Europa. En dat is geen toeval: ION opent namelijk volgende maand nog een belangrijk bijkantoor in Brussel en wil zo haar bestaande project-portefeuille van 1,2 miljard euro verder uitbreiden met projecten in Brussel.

Voor Leasinvest Real Estate is dit project alvast het derde kantoorproject in de Europese wijk in Brussel, en dat in twee jaar tijd. De beursgenoteerde speler wil hiermee de bestaande kantoorportefeuille verder uitbreiden met kwalitatieve projecten op toplocaties.

Over ION

ION is een snelgroeiende projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder gevestigd in Waregem, opgericht in 2011 door Davy Demuynck, Kristof Vanfleteren en Paul Thiers. De portefeuille bestaat uit meer dan 40 vastgoedprojecten verspreid over België met een marktwaarde van ca 1,2 miljard Euro, waarbij kwalitatief hoogstaande architectuur en duurzaamheid centraal staan.

Een sterk en dynamisch team van 56 medewerkers beschikt over de nodige commerciële, technische, financiële en juridische expertise om diverse en complexe residentiële en commerciële vastgoedontwikkelingen volgens de hoogste hedendaagse standaarden te realiseren voor alle stakehoders.

Meer info over lopende projecten kan u terugvinden op www.ion.be.

Over Leasinvest Real Estate Comm.VA

Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (OGVV) Leasinvest Real Estate Comm.VA investeert in hoogkwalitatieve en goedgelegen winkels en kantoren in het Groothertogdom Luxemburg, België en Oostenrijk.

Op heden bedraagt de totale reële waarde van de direct aangehouden vastgoedportefeuille van Leasinvest € 922 miljoen verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (54%), België (35%) en Oostenrijk (11%). Leasinvest is bovendien een van de grootste vastgoedinvesteerders in Luxemburg.  De OGVV noteert op Euronext Brussel en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer € 490 miljoen (waarde 13/09/2018).

 

Meer info:

Alexis Spaas, Busines Unit Manager ION

+32 474 035 737

[email protected]

Deel met anderen