“Groeiambitie krijgt vorm met nieuwe naam en nieuw ontwikkelingsfonds” Projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder Hecta gaat voortaan onder een nieuwe naam door het leven: ION. De lancering van de nieuwe merknaam markeert een nieuwe groeifase voor de Waregemse onderneming.

Premier Development Fund

Hecta wordt ION

“We hebben een ambitieuze groeistrategie uitgetekend, waarin het nieuwe ontwikkelingsfonds Premier Development Fund een cruciale rol speelt”, leggen ION’s managing partners Davy Demuynck en Kristof Vanfleteren uit. “Ons bedrijf en onze medewerkers zijn klaar voor deze belangrijke nieuwe fase. De nieuwe merknaam vertaalt dit nu ook naar de buitenwereld.” 

Vastgoedspecialisten Davy Demuynck en Kristof Vanfleteren richtten hun bedrijf Hecta op in 2011, met de steun van twee ervaren ondernemers, de founding partners Paul Thiers en Jan Ruysschaert: “Het was van meet af aan de bedoeling om ons te specialiseren in complexe gemengde projecten, met zowel residentieel als commercieel vastgoed. Vandaag heeft ION alle expertise in huis om projecten te ontwikkelen, zowel privé als in publiek-private samenwerking: we hebben een team van 10 medewerkers opgebouwd met zowel technische, juridische, commerciële, financiële als fiscale kennis.” 

“Ons bedrijf heeft de voorbije jaren een sterke groei neergezet. Om dat succesverhaal voort te zetten, hebben we ons team verder uitgebreid en kiezen we nu ook voor een nieuwe naam: ION. Het woord komt uit het Grieks, en betekent ‘gaande’. We kozen voor die term omdat we constant in evolutie zijn”, legt Davy Demuynck uit. “En onze belofte aan klanten en investeerders blijft dat we steeds de meest professionele dienstverlening aanbieden voor elk vastgoedproject.” 

ION bouwde in ruim drie jaar tijd een mooie portefeuille uit, die intussen 15 vastgoedprojecten telt, verspreid over heel België. Daarbij hoort ondermeer het project The Village in Leuven, dat de bouw van de nieuwe hoofdzetel van het Davidsfonds combineert met de realisatie van 250 studentenkamers. In Turnhout herontwikkelt ION de stationsbuurt in het kader van een innovatief stedelijk PPS project vlakbij het station en de nieuwe jachthaven. En in Knokke start dit najaar de bouw van Beau de L’Air, een project met 55 assistentiewoningen. Deze nieuwbouw op een domein van 6.000 m2 is goed voor een investering van meer dan 20 miljoen euro. 

Meer en grotere projecten

ION kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en is ambitieus. Kristof Vanfleteren: “We willen onze portfolio uitbreiden met nog meer en grotere projecten. Om dat mogelijk te maken hebben we recent ook het Premier Development Fund opgericht. Met dit nieuwe fonds hebben we een dubbel doel voor ogen: enerzijds willen we oplossingen op maat aanbieden aan investeerders, anderzijds is het onze vaste wil om duurzame projecten te ontwikkelen, met belangrijke toegevoegde waarde voor de eindgebruikers.” 

Duurzaamheid is cruciaal voor ION. In zijn projecten besteedt de ontwikkelaar bijzondere aandacht aan zowel de architectuur als de ecologische karakteristieken van de gebouwen. “Het naadloos laten inpassen van gebouwen in de omgeving, geeft een directe en belangrijke meerwaarde bij binnenstedelijke ontwikkelingen”, leggen de managing partners uit. “En de ecologische voetafdruk van onze gebouwen wordt van bij de start van het ontwerp in kaart gebracht. Dankzij de integratie van de meest recente technieken, kunnen we de totale kost voor de toekomstige gebruiker en de impact op de omgeving beperken. Dat is de toegevoegde waarde die wij willen creëren voor alle betrokkenen.” 

 

Voor meer informatie, neem contact op met Davy Demuynck of Kristof Vanfleteren, ION, + 32 56 62 50 50, [email protected] of [email protected].

Deel met anderen