ION

 

 


Om de markt uit te breiden, lanceren we met ION in september een nieuw vastgoedfonds. We gaan daarvoor op zoek naar 100 miljoen euro. Met het extra verzamelde geld willen we voor 1,2 miljard aan ontwikkelingen realiseren in zowel binnen- als buitenland. 

Hoog rendement

In het nieuwe fonds zullen we 100 miljoen euro aan particuliere investeringen bundelen. De minimuminleg bedraagt 1 miljoen euro. Voor het rendement mikken we op 15 tot 20 procent op eigen middelen. “We leggen de lat zo hoog, omdat je met een lager rendement snel in de problemen komt als een project wat minder loopt”, zegt Davy Demuynck, onze managing partner. 

Develop different 

“We willen met ons bedrijf het verschil maken met de manier van ontwikkelen, de financiering en de langetermijnstrategie. ION moet meer waard zijn dan de verdisconteerde waarde van de pijplijn aan projecten. Wij willen een sterk merk creëren dat kwaliteit, kennis en duurzaamheid uitstraalt.” 

Samenwerkingen 

“Momenteel is een derde van ons portfolio samen met andere bedrijven opgebouwd.  We werken graag samen met partners omdat die specifieke expertise hebben, lokaal sterk verankerd zijn of een strategische positie hebben. Met het nieuwe fonds bundelen we opnieuw de krachten om als first mover de markt verder te verrijken. “ 

(Tekst gebaseerd op het interview van Trends-journalist Hans Brockmans met Davy Demuynck en Kristof Vanfleteren. Beeld: Jonas Lampens) 

ION

Deel met anderen