Project Suikerfabriek

 WVI (West-Vlaamse Intercommunale) en Stad Veurne selecteerden ION voor de tweede ronde voor de ontwikkeling van de site Suikerfabriek. Het betreft een grootschalige herontwikkeling ten zuidoosten van het stadscentrum die een oppervlakte van 46 hectare beslaat en die meer dan 400 woningen, kleinhandel, een natuurpark en bedrijvenpark zal herbergen. 

Grootschalige herontwikkeling

ION is samen met nog twee andere partijen in de running voor dit ambitieuze project, dat eind dit jaar zal worden toegewezen en waarvan de concrete ontwikkeling eind volgend jaar moet starten. 

ION laat zich voor het project bijstaan door een internationaal topteam dat bestaat uit drie architecten (B-architecten, A1 planning en Denc!-studio), twee landschapsarchitecten (Delva Landscape Architects en ARA) een stedenbouwkundig bureau (CroonenBuro5), een duurzaamheidsdeskundige (3E), een communicatiebureau (Common Ground) en het multidisciplinaire ingenieursbureau Antea. 

Samen met dit team wil ION aantonen dat het wel degelijk mogelijk is om creatief ruimte te ontwikkelen en met een innovatief plan het pad te effenen voor een nieuwe, moderne en duurzame vorm van projectontwikkeling. 

 

Meer info over het ambitieuze project op www.suikerfabriek.be 

Deel met anderen