Met het zicht op de toekomstige generaties, doen we met z’n allen ons best om onze impact op het klimaat te verminderen. Een duurzame planeet is het ultieme doel. ION gaat al jaren tot het uiterste om zijn CO₂-uitstoot tot het absolute minimum terug te dringen. 

Ademruimte in de stad 

Wist je dat steeds meer mensen naar de steden trekken? Ze willen er wonen, werken en vooral leven. Het logische gevolg: heel wat nieuwe stedelijke bouwprojecten. Gelukkig hoeft dat geen slecht nieuws te zijn voor het klimaat. CO₂-neutraal bouwen is voor ION de toekomst, voor een lage milieu-impact en frisse stadslucht. Om te bruisen moet een stad immers eerst kunnen ademen. 

Wat is CO₂-neutraal bouwen? 

ION is de eerste projectontwikkelaar in België die het label CO₂-neutraal kreeg. En dat is niet zomaar een label. Het wordt enkel toegewezen aan bedrijven die serieuze klimaatinspanningen leveren, door COlogic, een business met een passie voor het milieu. CO₂logic analyseert eerst de voetafdruk van bedrijven, en helpt ze dan om hun uitstoot te verminderen en te compenseren. Dankzij CO₂Logic kan ION projecten uitvoeren met een minimale impact op het klimaat. 

Zo verkleint ION zijn voetafdruk 

Ieder jaar doen we het beter. Dat bewijzen de cijfers in de jaarlijkse analyse van CO₂logic. Onze eerste inspanningen spaarden maar liefst 7,6 ton koolstofdioxide uit, en dat wordt ieder jaar meer. 

Dit is hoe we de voetafdruk van ION steeds kleiner maken: 

Eerst en vooral vermindert ION de eigen CO₂-uitstoot. Dat kan soms door kleine aanpassingen, zoals de bandenspanning van bedrijfsvoertuigen optimaal houden. Goed voor een besparing van 1,5 ton CO₂ per jaar! Daarbij is de energie die we verbruiken in de eerste plaats groen. Afkomstig van wind, zon, of andere natuurlijke bronnen. 

Maar daar stopt het nog niet. Wat we toch nog uitstoten, compenseren we ergens anders. In Afrika bijvoorbeeld. Daar wordt door de snelle bevolkingsgroei veel hout gebruikt om te koken, waardoor de bossen onder druk komen te staan en er een hoge CO₂-uitstoot is. Daarom steunen we, via CO₂Logic, projecten die bossen in Afrika redden en betere kookfornuizen verdelen bij de bevolking. Alweer enkele tonnen koolstofdioxide minder op onze planeet. Tegelijkertijd behoedt het project de mensen in Afrika voor schadelijke houtrook. Kleine impact op het klimaat, grote impact op hun leven. 

De aarde biedt ons allemaal een mooie thuis. We kunnen er dus maar beter goed voor zorgen. Op naar een groene toekomst! 

Deel met anderen