Bert Viane

 

 

In acht jaar tijd groeien van een klein team naar een bedrijf met 85 collega’s: hoe voelt dat? CFO Bert Viaene maakte de snelle evolutie van ION van dichtbij mee. Hij startte in 2013 en groeide mee tot wat ION vandaag is. “Ik geloofde vanaf mijn eerste dag in het groeipotentieel”, zegt hij. “De drive en ambitie van ons team zijn fenomenaal.” 

Wat trok je aan in ION als werkgever?

Bert: “Hiervoor werkte ik als bedrijfsrevisor bij EY in Brussel. Ik heb toen ook een kleine twee jaar in Londen gewerkt en ben me geleidelijk aan volledig gaan focussen op vastgoed. De stap naar ION was voor mij dus wel groot: van een internationaal bedrijf naar een kleine, maar erg ambitieuze, projectontwikkelaar met acht collega’s. Wat mij toen aantrok was enerzijds de professionaliteit en het streven naar kwaliteit.  Alles wat hier werd gemaakt, van presentaties tot brochures en rapporteringen, moest piekfijn in orde zijn. Anderzijds was er ook de enorme drive. Wat altijd al een sterkte is geweest, is de snelheid en wendbaarheid. Als een andere partij drie maanden nodig heeft om een bod neer te leggen, proberen wij daar een pak sneller in te gaan. Maar wel altijd op een professionele manier, uiteraard.” 

Lukt het om die snelheid te behouden nu het team veel groter is? 

“Onze manier van werken is natuurlijk veranderd. In het begin zaten we letterlijk dicht bij elkaar en konden we snel beslissen. Nu proberen we onze wendbaarheid toch te behouden door ons te organiseren in business en service units. De business units zijn regionaal opgebouwd. Naast de twee business units in West-Vlaanderen zijn er nog de business units Oost-Vlaanderen, Brussel/Brabant en Antwerpen/Limburg. Elke unit heeft een manager die verantwoordelijk is voor alle projecten in die regio. De service units zijn overkoepelende dienstverleners: juridisch, technisch, financieel, marketing & sales. Die mensen werken over verschillende business units heen, want het is zeker niet de bedoeling dat elke business unit op zijn eigen eiland opereert.” 

“Ook nu we groter zijn kunnen we onze wendbaarheid behouden” 

Hoe zie jij ION verder evolueren? 

“Nu zitten we opnieuw op een kantelpunt. We hebben net succesvol de kapitaalsronde voor ons tweede ontwikkelingsfonds (Premier Development Fund 2) ter waarde van +120 miljoen euro afgerond. Ons eerste fonds dateert van 2015 en ook toen zagen we een knik in de groei. Ik verwacht dus weer een stijging. Niet per se in aantal mensen, maar wel in het aantal projecten. We blijven uitbreiden over heel België en willen ons verder toeleggen op de regio’s Antwerpen, Brussel en Wallonië. Uiteraard blijven we altijd kritisch naar de cijfers kijken en houden we onze voeten op de grond” 

Wat is je mooiste herinnering bij ION? 

“Op werkvlak kan ik terugkijken op veel successen, vooral de gezamenlijke team efforts zijn hierbij erg fijn. Maar ook daarnaast hebben we met ION al veel toffe dingen gedaan. Ik herinner me een Summer Event waar twee collega’s een sketch deden waarin ze CEO’s Davy en Kristof zeer treffend imiteerden. Iedereen had de tranen in zijn ogen van het lachen. Dat typeert ION ook. Het is hard werken, maar er is zeker ook plaats voor fun.” 

Deel met anderen