Vesalius

Hoogstaand architectonisch

Net naast het gebouw van Groep T in de Vesaliusstraat in Leuven (onderdeel van de Katholieke Universiteit Leuven), werd woensdag 3 juni de eerstesteenlegging gevierd van het nieuwbouw project Vesalius. Op deze site, die omsloten wordt door de Vesaliusstraat, de Tiensestraat en de Brabançonnestraat, zal de komende maanden een nieuwe gebouwengroep opgetrokken worden die zal bestaan uit studentenflats, appartementen, winkels en kantoren. Bovendien wordt er ondergronds een auditorium gebouwd in opdracht van de Katholieke Universiteit Leuven, evenals 2 bioscoopzalen voor de alternatieve film die geëxploiteerd zullen worden door VZW FONK. De bouwwerken werden een tijdje geleden aangevat en het project zal in het najaar van 2016 klaar zijn. 

Het project is een co-ontwikkeling van ION en Allfin met als doel de buurt een nieuw elan te geven. Het ontwerp, van de hand van het Leuvense architectenbureau Jaspers-Eyers, zorgt voor synergie tussen de gerenoveerde historische panden en de eigentijdse nieuwbouw. De harmonieuze architectuur met moderne keramische geveltegels verwijst in dimensies en kleur naar de oude baksteen. De aandacht voor dergelijke details is een voorbeeld van duurzame stadsvernieuwing met respect voor de historische binnenstad. Met dit hoogstaand architectonisch project wordt er ook ruimte gecreëerd voor een gezellig binnenplein met winkels en kantoorruimtes. 

Het project komt tevens de grote vraag naar kwalitatieve studentenhuisvesting en appartementen in de binnenstad tegemoet. Een appartement in dit project is al beschikbaar vanaf 160.000 euro. 

Alle info over het project Vesalius is terug te vinden op www.vesalius-leuven.be

Deel met anderen