Arles

 

 

 

Het museum LUMA Arles is op z’n zachtst gezegd een opvallende verschijning. De 56 meter hoge toren wordt bedekt door maar liefst 11.500 aluminium panelen.

Arles

LUMA ARLES

Blikvanger LUMA Arles werd ontworpen door Frank Ghery en doet dienst als centrum voor allerlei verschillende kunstvormen. Het indrukwekkende ontwerp weerspiegelt de steile rotsformaties in de buurt van de stad. De glazen rotonde op de begane grond is dan weer een knipoog naar de arena van Arles, een van de mooiste overblijfselen van het Romeinse Rijk in Frankrijk. De iconische architect heeft nog heel wat wereldberoemde gebouwen in zijn portfolio staan. Hij tekende onder andere het Guggenheim Museum in Bilbao, het Dansende Huis in Praag en Walt Disney Concert Hall in Los Angeles.

Eén met de natuur

Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. In het interactieve museum dat opgaat in de omgeving leer je alles over de natuurlijke en menselijke geschiedenis van dit natuurgebied in Nederland.

Natuur
Meer

Biesbosch MUSEUM EILAND

In contrast met het opvallende Luma Arles ontdekken we hier het Biesbosch Museum tussen het water en het groen. Een spectaculair ontwerp van Studio Marco Vermeulen dat subtiel de aandacht trekt d oor de grote raampartijen en de unieke vorm. De ramen zijn gemaakt van state-of-the-art zonwerend glas terwijl het groendak werkt als extra isolatie en warmtebuffer. Op warme dagen stroomt het water uit de rivier via een buizensysteem onder de vloer, wat zorgt voor verkoeling in het gebouw.

Deel met anderen