The Shed

 

 

In elke editie van ICONIC gaan we op zoek naar inspirerende architectuur over de hele wereld. Deze keer belandden we in twee uithoeken van onze planeet. We trokken naar New York en Kaapstad voor twee projecten die elk op hun eigen manier vernieuwend zijn. Het Zeitz MOCAA is een project met oog voor geschiedenis en een duidelijke toekomstvisie. The Shed New York speelt met de grens tussen binnen en buiten. 

The Shed

The Shed, New York

Innovatief kunstencentrum The Shed tilt de meest ambitieuze ideeën van artiesten en kunstenaars naar een hoger niveau. Het project maakt plaats voor 8 verdiepingen aan galerie- en evenementenruimtes, creatieve oefenplekken en veelzijdige theaters. Dankzij een telescopisch omhulsel op rails kan het centrum zijn oppervlakte verdubbelen. Ontwerpers Diller Scofidio + Renfro en Rockwell Group haalden inspiratie bij ‘The Fun Palace’, een grensverleggend experiment uit 1970. 

Zeitz

Zeitz MOCAA, Kaapstad

Brits architect Thomas Heatherwick bouwde 56 historische graansilo’s in ruim 4 jaar tijd om tot een architectonisch meesterwerk. Het resultaat is Zeitz MOCAA, het museum van moderne Afrikaanse kunst in Kaapstad. In elk facet van het museum zit haar rijke geschiedenis verwerkt. Zo is de buitenkant afgewerkt met geometrische ramen die uit het betonnen frame steken, een visuele interpretatie van de druk op het vroegere graan. 

 

Deel met anderen