Vives

 

 


Vives Hogeschool Noord heeft beslist dat de afdeling bouw in 2018 verhuist van de Zeedijk naar het huidig postdistributiecentrum in de Lijndraaierstraat. Bovendien komt ook de afdeling Cleantech naar Oostende. Naast de school worden in de IJskelderstraat studentenkamers gebouwd. Bpost verhuist het distributiecentrum naar Plassendale 3 (naast de autostrade). 

Vives en Cleantech

Om deze verhuur mogelijk te maken koopt ION Holding het postdistributiecentrum en geeft deze aan het AGGB die het gebouw in erfpacht zal nemen. Het gebouw zal door het AGGB verhuurd worden aan Vives Hogeschool Noord. Voor Vives was het belangrijk dat een nieuwe goed gelegen locatie werd gevonden. Het was ook belangrijk voor de hogeschool dat er studentenvoorzieningen kunnen gerealiseerd worden. In die optiek zal AGGB zijn gronden, gelegen in de IJskelderstraat in de onmiddellijke nabijheid van de school, verkopen aan VIVES zodat op deze gronden 50-55 tal studentenkamers in samenwerking met ION Holding zullen gebouwd worden. Door deze actieve interventie van het bestuur wordt dus zowel voor de school als de studentenkamers een oplossing gevonden. 

“Vives zal in het postdistributiecentrum de opleiding bouw onderbrengen en zal er ook de afdeling Cleantech, die nu in Kortrijk georganiseerd wordt, vanaf 1 september 2018 in Oostende organiseren”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte. “Dit akkoord is een hele goede zaak voor Oostende. Hiermee verankert Vives zich voor de komende jaren in Oostende. Er was enige druk om naar Brugge te verhuizen maar door het actief optreden van het stadsbestuur is dit nu afgevoerd. We danken de directie van Vives voor de constructieve samenwerking. De beide richtingen zullen op de nieuwe locatie voluit tot bloei kunnen komen”. 

Deel met anderen