De Warmste Week

 

 

De Warmste Week komt naar Kortrijk en ION doet mee! De hele maand december organiseren we allerlei acties ten voordele van Groep Ubuntu x 8K. Dat is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Op donderdag 19 december kleurt de site van de Warmste Week in Kortrijk rood en overhandigen we met heel wat ION-collega’s onze opbrengst aan de StuBru-presentatoren.

Waarom Groep Ubuntu x 8K?

Groep Ubuntu x 8K is de organisatie die ons project Atelier Jules in hartje Kortrijk uitbaat. Het is een dagcentrum, werkatelier en wooncentrum voor mensen met een niet-aangeboren verstandelijke beperking. De hele maand lang zamelen we niet alleen geld in, maar leren onze medewerkers dit sociale ION-project ook beter kennen aan de hand van verschillende acties.
 

Wat doet ION?

#1: Sinterklaasontbijt 

Op 6 december organiseren we een Sinterklaasontbijt voor alle bedrijven in Waregem Business Park. Tussen 8u en 9u kunnen alle collega’s genieten van een lekker ontbijtpakket. 

#2: Lunch bij de BOkes 

De BOkes is een lunchrestaurant dat wordt uitgebaat door Groep Ubuntu x 8K en ligt dicht bij de site waar ION Atelier Jules ontwikkelt. In groepen van acht medewerkers gaan we daar lunchen: een ideale manier om nieuwe collega’s en de vzw beter te leren kennen. 

#3: Het Andere Geschenk bij ION 

Op 13 december kunnen onze medewerkers originele eindejaarsgeschenken kopen. Het Andere Geschenk verkoopt producten die zelfgemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking. Ze brengen o.a. chocolade, confituur, olijfolie en tapenade mee naar onze kantoren. 

#4: De overhandiging van Big Freddy 

Big Freddy is een grote spaarpot in de vorm van een kikker die al een tijdje in ons kantoor verblijft. Af en toe moet er een collega een kleine bijdrage in de spaarpot steken, bijvoorbeeld als hij of zij de vergaderzaal niet heeft opgeruimd … benieuwd hoeveel er ondertussen al in Freddy’s buik zit. Extra giften zijn welkom tot 19 december! 

#5: Veilig naar huis na het Winter Event 

Op het jaarlijkse ION Winter Event verkopen we alcoholblazers voor € 2 per stuk. De opbrengst gaat naar het goeie doel en alle collega’s komen veilig thuis. 

Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Volg alles via FacebookInstagram en LinkedIn.

Deel met anderen