Kristof en Davy

 

 


Al sinds de start in 2011 kiest projectontwikkelaar ION ervoor om er volle gas voor te gaan. Dat die mentaliteit z’n vruchten afwerpt, is een understatement. 10 jaar en 135 medewerkers later kunnen we spreken van een succesvol parcours waarvan de eindmeet nog lang niet in zicht is.

Het kan altijd beter, ambitieuzer en optimaler

In 2021 blies ION 10 kaarsjes uit! Onze kracht? Altijd vooruit kijken, met onze blik op de toekomst. We hebben de afgelopen jaren veel successen bereikt, maar daar hebben we nooit te lang bij stilgestaan. Wij vinden dat het altijd beter, ambitieuzer en optimaler kan. Wat niet betekent dat er geen ruimte is voor plezier. Integendeel, fun zit in ons DNA! Het is de rode draad doorheen onze manier van werken en we geloven sterk dat dat de reden is waarom ons traject zo natuurlijk en efficiënt verloopt.

De 135 mensen die elke dag samenwerken om successen te realiseren en die blijven meegroeien met ons bedrijf hebben daar ook alles mee te maken. Het afgelopen jaar hebben we weer veel talent mogen verwelkomen. Onder andere voor onze finance-, HR- en marketingafdeling gingen we op zoek naar 3 nieuwe directors die ons bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen. Die hebben we gevonden: Florence, Geert en Virginie zijn de ideale match voor ION. Ze nemen je mee in een boeiend gesprek waar ze vertellen over de sterktes van hun team en hun rol als director.

Uitdagingen

We hebben al voor heel wat hete vuren gestaan en dat zal de komende 10 jaar niet anders zijn. Hét hot topic momenteel is ongetwijfeld betaalbaar wonen. We denken actief na en testen hoe we jonge en minder jonge mensen een oplossing kunnen bieden voor dit probleem. IRP, ons institutioneel woningplatform, is daar alvast één van. Het doel van dit platform is om te investeren in betaalbare en kwalitatieve huurwoningen in de grootste steden van België. Maar ook het delen van gemeenschappelijke ruimtes met aandacht voor de woonkwaliteit is een oplossing. Hiervoor kijken we natuurlijk ook naar onze buurlanden, die al veel langer kampen met dit probleem. Het blijft een zoektocht die we intensief aan het voeren zijn.

Dat brengt ons naar het volgende thema dat vandaag niet te overzien is: duurzaamheid. We zijn trots op alles wat we al verwezenlijkt hebben. Ons hoofdkantoor was het eerste CO2-neutrale kantoorgebouw in België en in Veurne realiseren we het eerste warmtenet dat industriële restwarmte van de chipsoven van PepsiCo gebruikt om woningen duurzaam te verwarmen. Aangezien wij ervan overtuigd zijn dat alles altijd beter kan, analyseren en denken we constant. Wat kunnen we nog doen? Op ecologisch, maar ook op financieel en sociaal vlak. Verder in het magazine lees je meer over onze duurzame initiatieven.

Onze visie delen

Het leuke aan ICONIC zijn de diverse thema’s die aan bod komen. We willen een uniek magazine afleveren. Eén dat er goed uitziet en waarin wij onze visie kunnen delen, vanuit allerlei verschillende invalshoeken: van kunst tot technologie en van wetgeving tot architectuur. We houden ervan om de lezer te inspireren en aan te zetten tot nadenken. De nieuwe rubriek ‘Spotted by ION’ is daar een fijn en luchtig voorbeeld van.

We hopen dat ook jij je kan vinden in één van de topics en dat je je graag verrijkt met de artikelen in dit magazine. Enjoy!

Davy Demuynck en Kristof Vanfleteren
CEO's en co-founders

Lees het magazine hieronder!

Deel met anderen