Als modern vastgoedbedrijf willen we een voortrekkersrol opnemen, in dialoog gaan en kennis delen.
CEO Davy Demuynck
Davy Demuynck

ION lanceert als eerste in de sector een eigen podcast-programma, toepasselijk gedoopt als 'Real Estape'. Elke twee maanden gaan we samen met tal van experts een actueel thema aansnijden, dat zowel consumenten, investeerders als professionals kan boeien.

Podcasts lenen zich uitstekend om op een aangename manier én met de nodige nuances thema’s te bespreken.

5. Duurzaam bouwen in de toekomst

Groep Duurzaam Bouwen

De energetische eisen die aan gebouwen worden gesteld, worden heel streng. Tegen 2050 moet elk gebouw energielabel A hebben en dat vormt een grote uitdaging voor woningeigenaars en vastgoedontwikkelaars. Duurzaam bouwen, hoe pakken we dat aan? We vragen het Kristof Vanfleteren, CEO van ION, Jeroen Rabaey, co-founder van NOVEN, specialist in duurzame energie uit Gent, en Tinne Van der Straeten, federaal minister voor Energie.

4. Investeren in vastgoed voor particuliere beleggers

Podcast beleggers

De vastgoedprijzen in België blijven stijgen. In 2020 tekenden we ondanks de coronacrisis een stijging van 5,7 procent op. Vastgoed lijkt dus een heel rendabele belegging. Maar zal dat wel zo blijven? We vragen het aan Frank Vranken, beleggingsstrateeg bij Puilaetco Private Bank, Mark Delboo, vermogensadvocaat bij Delboo Advocaten en Kristof Vanfleteren, CEO van ION.

3. Innovatie en disruptie in de vastgoedmarkt

Real Estape innovatie

Ook in de vastgoedsector speelt innovatie een belangrijke rol. De technologische vernieuwingen volgen elkaar in recordtempo op en bieden nieuwe uitdagingen en opportuniteiten. Arne Allewaert Managing Partner van AMAVI, Steven Lambert Venture Capitalist en ex-eigenaar van Spacewell en Davy Demuynck CEO van ION geven hun visie in deze podcast.

2. De residentiële vastgoedmarkt voor institutionele beleggers

Podcast IRP

In deze editie van de Real Estape podcast gaan we dieper in op de wereld van institutionele beleggingen in de vastgoedsector. We spreken met de partners van het ION Residential Platform over de toekomst van de verhuurmarkt en de doelstellingen van IRP! Line Verroken Senior Investment Manager van CBRE Global Investment Partners, Jasper Petit Senior Portfolio Manager Europa van Bouwinvest en Sam Bordon Investment Director van ION.

1. Wat doet COVID-19 met de vastgoedmarkt?

In gesprek

In deze eerste editie van de ION Real Estape bespreken we de gevolgen van de Coronacrisis op de vastgoedmarkt. What's next? Dat is de centrale vraag tijdens onze podcast met Filip Dewaele, CEO van Dewaele vastgoedgroep, Véronique Goossens, Head of Research bij de economische studiedienst Belfius, en Davy Demuynck, CEO van ION.