Cover Iconic

Neem je even een momentje voor jezelf? Laat je onderdompelen in een wereld vol architectuur, kunst, duurzaamheid en nieuwe inzichten. Laat je verrassen en inspireren. Maak kennis met ICONIC, het unieke ION-magazine.

We hebben gemerkt dat de jeugdige drive waarmee we ION in 2011 hebben opgericht mensen activeert en aan het denken zet. En dat is exact waarom we dit magazine gemaakt hebben. We hopen dat onze visie op projectontwikkeling jou op welke manier dan ook kan inspireren.

ICONIC Magazine #theninthedition

Het is geen geheim dat we bij ION altijd streven naar het beste, het gekste en het mooiste. Ontdek opvallende architecturale parels, kom meer te weten over het slimme gebruik van groene energie op werven en lees meer over de nieuwste baanbrekende ontwikkelingen in de vastgoedsector in deze negende editie van ICONIC!

ICONIC Magazine #theeighthedition

Geen betere manier om dit magazine te starten dan met een knipoog naar de ION Hockey League. In februari brachten we namelijk geweldig nieuws: ION wordt de nieuwe titelpartner van de Belgische Hockey League! Hun ambitie? De beste hockeycompetitie ter wereld worden. Iets waar wij ons bijzonder goed in kunnen vinden. ION wil zich ook profileren als ‘Best in Class’, spreek dus gerust van een match made in heaven.

ICONIC Magazine #theseventhedition

In 2021 blies ION 10 kaarsjes uit! Onze kracht? Altijd vooruit kijken, met onze blik op de toekomst. We hebben de afgelopen jaren veel successen bereikt, maar daar hebben we nooit te lang bij stilgestaan. Wij vinden dat het altijd beter, ambitieuzer en optimaler kan. Wat niet betekent dat er geen ruimte is voor plezier. Integendeel, fun zit in ons DNA! Het is de rode draad doorheen onze manier van werken en we geloven sterk dat dat de reden is waarom ons traject zo natuurlijk en efficiënt verloopt.

ICONIC Magazine #thesixthedition

De coronapandemie beheerst onze levens nu al meer dan een jaar. Toch bleef de sfeer in ons team hoog, plezier maken zit nu eenmaal in ons DNA. We bleven dan ook vooruit kijken en sleepten interessante projecten in de wacht. Business-wise was het voor ION een echt boerenjaar. Letterlijk, want één van de grootste successen die we bereikten is zonder twijfel de herontwikkeling van de iconische Boerentoren in Antwerpen. 

ICONIC Magazine #thefifthedition

Wat er sinds de vorige editie van ICONIC, die eind 2019 verscheen, gebeurd is, kon niemand voorspellen. Het waren – en zijn – uitdagende tijden. Maar bij ION laten we onze kop niet
hangen, we gaan er op onze eigen ambitieuze manier mee om.

ICONIC Magazine #thefourthedition

Nu 2019 er alweer bijna opzit, kunnen wij bij ION terugblikken op een succesvol jaar. Een jaar waarin we opnieuw veel gegroeid zijn. We hebben mooie projecten gerealiseerd en meer dan 30 nieuwe collega’s verwelkomd. Dat maakt van ION een bedrijf met 85 medewerkers en voor 525 miljoen euro aan opgeleverde projecten. En we werken stevig door, want er zitten nog projecten ter waarde van 1.2 miljard euro in de pipeline.

ICONIC Magazine #thethirdedition

ION is niet meer wat het acht jaar geleden was. We zijn nog altijd een gedreven projectontwikkelaar met ambitieuze toekomstplannen, dat wel. Maar we zijn niet langer een kleine start-up met grote dromen. We zijn een CO2-neutrale projectontwikkelaar met meer dan zeventig collega’s en nieuwe vestigingen in Waregem en Brussel. Daar zijn we trots op, maar we zijn helemaal nog niet klaar met dromen.

ICONIC Magazine #thesecondedition

We groeien letterlijk uit onze voegen. We trekken heel wat nieuwe, gemotiveerde talenten aan die zich aangesproken voelen door onze jeugdige drive. Afgelopen jaar sloten meer dan 30 mensen zich aan bij het IONteam, dus nu wordt ons hoofdkantoor in Waregem echt te klein.

Natuurlijk zien wij dit niet als een 'probleem', maar wel als een opportuniteit die op ons lijf geschreven is. Ook voor onszelf gingen we op zoek naar de beste locatie om verder te kunnen groeien. Na een grondige zoektocht vonden we een stuk grond van 1,1 hectare. Stilletjesaan begonnen we te dromen van een eigen Business Park voor Waregem. Een droom die heel binnenkort realiteit wordt.

ICONIC Magazine #thefirstedition

We zijn op het idee gekomen om een magazine uit te geven. Niet evident als projectontwikkelaar. Daar zijn we ons ten zeerste van bewust. En om anders te zijn moet je soms tegen de stroom durven ingaan.

Maar waarom dan toch dit magazine, zal je zich wellicht afvragen? Tot op vandaag merken we dat onze jeugdige drive waarmee we ION in 2011 oprichtten heel wat mensen stimuleerde. Om na te denken over architectuur. Om na te denken over stedelijke ontwikkeling. Om na te denken over duurzaamheid. Om na te denken over de woningen van de toekomst. En met dit magazine willen we ook jou verder inspireren.