One-stop-shop voor de realisatie van al jouw bouwplannen

Wil je jouw braakliggende projectgrond of oud bedrijfsterrein nieuw leven inblazen, ben je op zoek naar een geschikte locatie voor jouw bedrijf of wil je de realisatie van jouw bouwproject uit handen geven? Wij werken graag samen.

Built to suit

Samen realiseren we jouw bouwproject op maat

Van de zoektocht naar de geschikte locatie over het vergunningstraject tot de effectieve bouw van jouw project, op maat van jouw specifieke noden: met onze uitgebreide expertise op bouwtechnisch, fiscaal, financieel, commercieel en juridisch vlak ontzorgen wij je in elke fase van het traject. Zo krijgt jouw project de nodige professionele aandacht en kan jij je blijven focussen op jouw kernactiviteit.

Je kan rekenen op een transparante samenwerking en een gegarandeerde timing aan een vooraf vastgelegd budget. Onze samenwerking krijgt vorm op basis van jouw financiële wensen en mogelijkheden. Hierbij zijn meerdere oplossingen mogelijk: huur, koop, erfpacht, ruil...

Uw project, gebaseerd op doorgedreven expertise en een all-in service.
Kristof Vanfleteren
Founder - CEO

Samen bouwen we aan een betere toekomst

Deze toonaangevende bedrijven vertrouwden al in de expertise van ION:

Logo Vives
Proximus
logo carrefour
logo kul
logo unilin
logo kbc
logo colruyt
logo lidl
logo bristol
logo action
logo bel&bo
logo davidsfonds
Delboo
Logo Astrix
logo altior
logo asap
logo finvision
logo puilaetco
logo wvi
PMV
Fluvius
Kruidvat
CM
Jumbo
Liantis
Home Invest
Stad Veurne
Gemeente Houthulst
Katoen Natie
Nextensa
Eubelius
Martin's Hotels
Xandres logo

Waar bouwplannen werkelijkheid worden, op maat van jouw unieke wens

Hieronder vind je enkele voorbeelden van Build to Suit projecten. Deze werden met onze full-service aanpak en de grootste zorg ontwikkeld op maat van de klant. De timing en het budget verschillen naargelang het type project, maar het doel blijft altijd hetzelfde: onze stenen bijdragen en een uniek project opleveren dat een kwalitatieve meerwaarde biedt voor jou.

Ten Boomgaarde

Brugge Ten Boomgaarde

Het Project Brugge Ten Boomgaarde ontstond vanuit Domity’s ambitie om in te spelen op de nood aan kwalitatieve huisvesting voor senioren, waarbij aangenaam ouder worden met behoud van zelfstandigheid centraal staat. Daarin verschilt deze unieke residentie van een klassiek woonzorgcentrum. Dit nieuwe project biedt het comfort van een vijfsterrenhotel, met behoud van individuele vrijheid voor elke inwoner.

De residenties beschikken over een zwembad met wellness faciliteiten, een fitnesszaal, een salon met bibliotheek, een kapper, een schoonheidssalon en een gezellige loungebar. "In het restaurant kunnen bewoners genieten van de culinaire deugden van onze chef-kok, maar we leveren indien gewenst ook maaltijden in de appartementen. We helpen onze bewoners ook met administratie, bieden huishoudhulp aan en hebben een was- en strijkdienst.” Quince Muyldermans, Sales Manager Domitys België.

Parkhotel

Parkhotel Waregem

Het project Parkhotel is een viersterrenhotel gebouw door ION, Steenoven en Alheembouw en maakt deel uit van de Waterfront-site. Het hotel werd opgeleverd augustus 2021 en is een ontwerp van architecten Wielfaert en B2Ai. Met een absolute topligging vlak naast de Elindus Arena van Zulte-Waregem is de komst van dit unieke hotel uiterst welkom in Waregem.

Parkhotel telt 72 kamers met vier verdiepingen en is tevens voorzien van de bar & gastropub Zaborov. Klanten en bezoekers kunnen er genieten van echte Italiaanse keuken, want daarvoor haalde uitbater Italianen in huis die in België hun job uitoefenen met passie en dankbaarheid.

Vives City studentenkamers Brugge 2

The Crown in Brugge

The Crown ontstond uit de gedeelde ambitie van Hogeschool VIVES en ION om in te spelen op de nood aan kwalitatieve studentenhuisvesting op de campus in Brugge, in combinatie met de nood aan nieuwe klaslokalen en infrastructuur. Het resultaat is een gloednieuw complex met 19 leslokalen én 138 studentenkamers, dat naadloos aansluit op de bestaande campus.

Het project verschilt fundamenteel van klassieke schoolinfrastructuur of klassieke studentenkamers. Door beide functies te combineren in 1 gebouw is er een continu gebruik van het gebouw - overdag voornamelijk voor schoolactiviteiten en ’s avonds hoofdzakelijk voor de verblijvende studenten – en dit zorgt voor leven op de campus “24/7”.

Daarnaast is er de gemeenschappelijke binnentuin waartoe zowel schoolgaande als residerende studenten toegang hebben. Ook is er een lichtrijke ontvangstruimte voorzien die overdag fungeert als plaats voor pauzerende studenten om te relaxen, maar die door Hogeschool VIVES ook kan ingezet worden voor recepties of evenementen.

Door sterk in te zetten op beleving, met onder meer een studentencafé, een sporthal en padel- en tennisterreinen op wandelafstand, ontstaat een sterke verwevenheid met de bestaande campus. Studeren aan en verblijven in de Hogeschool VIVES wordt een unieke ervaring.

Eubelius

Eubelius Kortrijk

Op vraag van partner Eubelius ontwikkelden wij een nieuw kantoor in Kortrijk op een ideale locatie omgeven door groen. Eubelius is het grootste onafhankelijke advocatenkantoor in België met vestigingen in Brussel, Antwerpen en Kortrijk.

De huidige vestiging in Kortrijk is verouderd. Het nieuwe, moderne gebouw komt aan de overkant van de straat in het President Kennedypark. In de vestiging in Kortrijk werken ze tot op heden met 4 partners en een 20-tal eigen medewerkers.

Adins-Van Looveren Architecten ontwierp deze state-of-the art kantoorvestiging: een strakke architecturale parel met aandacht voor groene omgeving en de hedendaagse noden van een advocatenkantoor.

Gent Fluvius

Fluvius Gent

ION ontwikkelt een nieuwe bedrijvensite aan The Loop in Gent voor Belgische netbeheerder van elektriciteit en aardgas Fluvius. De site wordt de nieuwe uitvalsbasis voor de medewerkers van de Fluvius-regio Schelde Lieve, waar ze eind 2023 hun intrek nemen. Fluvius was sinds 2014 op zoek naar een geschikte locatie in Gent voor een toekomstgerichte, duurzame en energiebewuste bedrijvensite. De nieuwe locatie is een pluspunt op vlak van duurzaamheid en bereikbaarheid.

Wissel patio

NAH-centrum Wissel Kortrijk

Wissel is het nieuwe expertisecentrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Ze kunnen er terecht voor wonen, werken, therapie en vrije tijd op een en dezelfde plaats met begeleiding 7/7 en 24/7. Omdat het vorige centrum van sociale netwerkorganisatie Groep Ubuntu uit haar voegen barstte en niet meer voldeed aan de noden, ontwikkelde ION een volledig nieuw complex aan de Sint-Amandslaan in Kortrijk. Volledig op maat van Groep Ubuntu met bijzondere aandacht voor diversiteit aan woonconcepten en betaalbare dienstverlening voor de bewoner.